Hráli jsme na republikovém Finále ČBA a ABL!

05.06.2017 08:13

(Zd.) O víkendu 3. a 4. června 2017 se konalo letošní společné celorepublikové Finále ČBA a ABL. Jedná se o akci, na které startují jen ta nejlepší družstva, která v ČR hrají bowling. Přímý postup mají jistý jen špičkové týmy z extraligy ČBA a přes baráž si mohou zkusit zajistit postup některé další týmy z ČBA a nejlepší týmy z prvních lig ABL.

Díky našemu úspěchu v jarní části ABL a díky tomu, že někteří naši soupeři nenašli dostatek sil a odhodlání pokusit se probojovat do tohoto finále, naskytla se nám příležitost přihlásit se do baráže a pokusit se dosáhnout dalšího společného bowlingového úspěchu. V sobotu ráno jsme tedy plni sil a odhodlání vyrazili směr Pardubice a tady jsme odehráli, i navzdory pro nás ne zcela ideálnímu mazacímu modelu, čtyři poměrně kvalitní hry. S průměrem někde kolem 540 jsme skončili v baráži šestí a jako poslední jsme se prosmýkli do velkého Finále. :-)

Ve Finále nás pak čekalo celkem 17 her rozdělených do dvou hracích dnů, kdy jsme stanuli tváří v tvář těm nejlepším hráčům bowlingu, kteří se na drahách v ČR v tuto chvíli pohybují. Bylo jasné, že nepatříme mezi favority a že budeme spíše "zásobárnou bodů" pro naše soupeře. To se potvrdilo hned v první hře, kdy jsme jen tak tak uhráli 400 a vytvořili jsme tím jednoznačně nejnižší nához družstva letošního Finále (a možná i historicky? :-) ). Pak jsme ale přece jen odhodili počáteční nervozitu a ostych a začali jsme se postupně zlepšovat a sem tam získávat i nějaké ty bodíky. V celkovém součtu jsme jich získali hezkých 17 a od předposledního místa nás dělily pouhé 2 body.

Celkově akci hodnotím jako vydařenou a věřím, že se nám podařilo dosáhnout našeho hlavního cíle, tedy získat nové herní zkušenosti, vyzkoušet si hru pod tlakem a na jiné herně, než na kterou jsme zvyklí. Všem reprezentantům moooc děkuji a těším se na další společně strávené chvíle!

Více informací a také společnou fotku najdete na společném webu ČBA a ABL - zde.

Hezký den a ať to padá! :-)