Mistrovství UNITOP ČR v bowlingu jednotlivců pro rok 2020

11.09.2020 13:18

(Zd.) Dne 10.9.2020 se konalo v Třemošné Mistrovství UNITOP ČR v bowlingu jednotlivců. Z pověření UNITOP ČR akci uspořádal Policejní bowlingový spolek Plzeň. Tato sportovní akce byla, stejně jako velká většina podobných akcí v letošním roce, poměrně negativně ovlivněna vývojem ve společnosti souvisejícím s Covid 19. I přes značné komplikace se však nakonec podařilo Mistrovství v náhradním termínu uspořádat a všem účastníkům za to patří velké poděkování.

Přes menší počet startujících nechyběla ve startovní listině známá bowlingová jména. Měli jsme tak, stejně jako v roce 2019, možnost poměřit své síly s aktuálním Mistrem republiky v bowlingu. Stejně jako vloni jsme Vaška Ráce (startujícího v našich barvách) sice prohnali, avšak nedohnali. Obhájil tak letos nejen mistrovský titul v soutěži ČBA a ABL, ale také v Mistrovství UNITOP. Na druhé místo se vyhoupl díky mohutnému finiši Pavel Kafka a o pouhé dvě kuželky za ním skončil třetí Láďa Harbáček.

Mezi děvčaty byla letos nejlepší Olina Ebrová. Druhá místa měli letos asi zamluvena Kafkovi, takže stejně jako Pavel skončila letos druhá i Danica a třetí místo patří Alence Maxové.

Nejvyšší nához celého dne zahrál hned na začátku dne (konkrétně v druhé hře prvního kola) Láďa Harbáček. Jeho hodnota je 243 a i přesto, že se tomuto výkonu v průběhu dne přiblížilo hned několik dalších hráčů, nikdo jej již nepřekonal.

Na regulérnost dohlížel okem přísným ale spravedlivým rozhodčí Láďa Vokroj, kterému patří také veliké díky.

Mistrovství proběhlo v příjemné atmosféře a věřím, že bylo důstojným sportovním i společenským svátkem.  Všem účastníkům ještě jednou děkuji za účast a nasazení a UNITOP ČR děkuji za podporu a možnost akci uspořádat. Věřím, že rok 2021 bude nejen pro sport, ale pro život jako takový lepší a příjemnější nežli rok letošní.

Ať to padá!