Mistrovství UNITOP ČR

02.12.2015 10:46

(Zd) V úterý 1.12.2015 se konalo Mistrovství UNITOP ČR v bowlingu smíšených družstev pro rok 2015 a to byla příležitost pro první oficiální představení našeho bowlingového spolku. Pro účast na akci jsme zvolili cestu propojení s Plzeňskou sportovní o.p.s., tedy organizací, která nás dlouhodobě podporuje.

Celkem na Mistrovství startovaly tři desítky tříčlenných smíšených družstev. Základní část se hrála na 3 hry a jen 8 nejlepších trojic postoupilo do finále, které se hrálo na 4 hry. Nikdo z našich hráčů sice nepředvedl nějaké oslnivé individuelní výkony, ale díky vyrovnanosti týmu jsme dokázali postoupit ze sedmého místa. Ve finále jsme ještě trochu přidali a zejména poslední hrou, která je rozhodně příslibem do budoucnosti (528 kuželek), jsme dokonce sahali po medailových pozicích. Nakonec jsme skončili o pouhých 6 kuželek čtvrtí... Čtvrté místo není sice úplný úspěch, ale v žádném případě ani neúspěch. V podstatě jsme zopakovali to, co jsme předvedli v září na Velké ceně. Škoda, že nám k onomu touženému posunu na medailové pozice nepomohla ani neúnavná podpora našeho maskota - Mahu jr. :-). Asi prostě budeme muset začít házet trochu lépe a hlavně víc! :-)

Za zmínku stojí jednak skvělá a pohodová atmosféra, bezproblémová organizace stran pořádajícího SKP Prezidium a rozhodně také výkony Vládi Mervy. Výsledky a stejně tak fotografie z akce budou vyvěšeny na webu pořádajícího klubu - zde.

Díky všem, kdo se podíleli na krásném dni plném bolwingu a už se velice těším na další společné akce!