ABLka zná své vítěze

20.05.2016 08:51

(Zd) Tak máme za sebou jarní část letošní ABLky. Celý její průběh byl z pohledu našeho týmu tak trochu jako na houpačce. Po prvním hracím dnu, kdy jsme skončili, i přes slušný průměr, na průběžném 11. místě, jsme začali mohutně dotahovat a když jsme na posledním hracím dnu na soupeře doslova vlítli a vyšvihli jsme se minimálně na barážové pozice (dokonce si troufnu tvrdit, že jsme byli i na čele celé soutěže), vše se zdálo být na dobré cestě. Pak ale přišla pauza a po ní jsme šli od porážky k porážce. Nakonec na nás zbylo až 6. místo, ale ztráta na vítěze není opravdu nikterak veliká - pouhých 6 bodů.

Přesto jsem přesvědčený, že jsme neudělali ostudu!!! Náš celkový průměr přes 516 sražených kuželek na hru je velice dobrý a i v tomto parametru patříme mezi naprostou špičku soutěže. Zdá se tedy, že je jen otázkou času, kdy se nám podaří vybojovat postup do 1. ligy. Všem našim reprezentantům ještě jednou moc děkuji a těším se na další společné bowlingové akce v barvách PBS Plzeň!

A jaké že to budou?

Jsme přihlášeni na baráž o MČR družstev, která se uskuteční v Třemošné v úterý 7.6.2016. Pokud bychom uspěli, vyjedeme v polovině června na Mistrovství ČR do Chomutova. Hned ve čtvrtek 9.6.2016 pak pořádáme tradiční Bowlithon, kde se také představí minimálně jedno naše družstvo.

A na podzim bychom mohli postavit do soutěží ABL hned 2 družstva. Jedno bude startovat ve II. lize a pokusí se o postup zpět do ligy I., druhé by se představilo ve III. lize. Podzim je ale ještě daleko, takže teď se soustřeďme zejména na onu zmiňovanou baráž o celorepublikové finále ABL.

Kompletní výsledky jarní části ABL najdete opět na oficiálních stránkách ABL - zde.