Mistrovství UNITOP ČR v bowlingu jednotlivců pro rok 2021

11.06.2021 18:29

(Zd.) Dne 10.6.2021 se konalo v Třemošné Mistrovství UNITOP ČR v bowlingu jednotlivců. Z pověření VV UNITOP ČR tuto akci uspořádal Policejní bowlingový spolek Plzeň. Mistrovství se nám podařilo, stejně jako v roce 2020, uspořádat i přes složitou situaci související s Covid-19.

Počet startujících byl srovnatelný s loňským rokem, troufnu si však říci, že v letošním roce byly k vidění vyšší náhozy. Ozdobou dne byl výkon 256, který hodila Maruška Kocourková.

Stejně jako v minulých létech jsme i letos měli příležitost poměřit své síly s aktuálním Mistrem republiky v bowlingu. A stejně jako v minulých létech jsme Vaška Ráce (startujícího v barvách PBS Plzeň) sice prohnali, avšak nedohnali. Obhájil tak tedy opět i letos nejen mistrovský titul v soutěži ČBA a ABL, ale také v Mistrovství UNITOP. Druhé místo pro sebe vybojoval výborně hrající (a téměř bezchybně dohazující) rokycanský kuželkář Vojta Špelina. Na třetím místě skončil i letos Láďa Harbáček (PBS Plzeň). Opět se potvrdilo, že herna v Třemošné je zcela specifická a pro hráče hrající spíše jinde velmi nečitelná.

Mezi děvčaty byla letos, stejně jako vloni, nejlepší Olina Ebrová (PBS Plzeň). Druhé místo získala Maruška Kocourková (SKP České Budějovice) a třetí skončila Katka Platzerová (PBS Plzeň).

Mistrovství proběhlo bez jakýchkoliv problémů, protestů či technických potíží a celý den byl ve znamení příjemné atmosféry. K důstojnosti akce přispěla také osobní účast delegáta UNITOP ČR pana Mgr. Růžka.

Všem účastníkům ještě jednou velice děkuji za účast a nasazení a UNITOP ČR a Zdravotní pojišťovně MV děkuji za podporu a možnost akci uspořádat. Věřím, že dny, týdny, měsíce a roky příští budou již nejen pro sport, ale pro život jako takový lepší a příjemnější.

Ať to padá!