Na podzimní Velké ceně UNITOP jsme uspěli pouze částečně

21.09.2017 06:46

(Zd.) Za částečný úspěch lze považovat vystoupení dvou družstev PBS Plzeň na podzimní Velké ceně UNITOP ČR v bowlingu smíšených tříčlenných družstev. Po kvalitní přípravě jsme odjížděli do Prahy s nemalým očekáváním. A i přes drobné zdravotní komplikace jedné z největších hvězd týmu, jsme byli připraveni zaútočit na příčky nejvyšší.

A základní část soutěže tomuto faktu odpovídala. Po 4 kvalifikačních hrách jsme se mezi družstvy usadili na prvním a druhém místě, stejné příčky nám patřily v soutěži jednotlivců - mužů, v ženách jsme měli třetí a čtvrtou nejlepší hráčku, získali jsme nejvyšší nához kvalifikace. Atmosféra ve výpravě byla parádní. Nic tedy nenaznačovalo, že by něco mělo být jinak. Ale bylo... :-(

Finále se začínalo od nuly a výkony některých našich hráčů, kteří hráli velmi dobře v kvalifikaci, se začaly oné nule docela přibližovat. A i přesto, že další borci, a zejména naše ženy, udrželi své výkony na solidní úrovni, stačilo nám to pouze na páté a šesté místo celkového pořadí. Po druhém a třetím místě z jarní Velké ceny, jde o ústup ze slávy. Na druhou stranu jsme se dostali všichni do finále a jsme ještě stále mladý a nepříliš zkušený tým, takže se můžeme z této akce ponaučit a příště být ještě lepší. :-)

A to, že "na příště" nebudeme čekat příliš dlouho. Již dnes čeká některé z nás vystoupení na Notapíku a v úterý 26.9. pak začíná soutěž naší skupiny ABL. Tak ať to padá a těším se na další společné akce! :-)