Neskutečný finiš? Nebo spíš éterické síly?

25.04.2018 07:08

(Zd.) Tak takové otázky jistě proletěly hlavou nejednomu účastníkovi včerejšího hracího dne naší skupiny ABL. V polovině jarní části jsme se krčili na chvostu tabulky. V předposledním hracím dnu jsme si dokázali mírně polepšit a vytvořili jsme si reálnou možnost pokusit se zabojovat o třetí, ještě postupovou, příčku. Poslední hrací den ale bylo před všemi hráči těžké mazání na Lucerně, které je, možná, republiková rarita.

Všichni jsme se snažili, jak jen jsme mohli. Někteří z nás dokonce v průběhu večera změnili herní styl (Láďa přešel z excentra na rovinu :-) ), někteří přišli raději až později (možná mohli přijít ještě déle?! :-) ). Ale nebylo nám to nic platné. I přes skvělé výkony Toma, který dokázal prodat pohodu z posledních tréninků, jsme neměli konečný výsledek ve svých rukou. Poté, co jsme dohráli svoji poslední hru, jsme museli čekat, co se stane na ostatních drahách. V tu chvíli se dohrávaly ještě další 2 zápasy a oba byly, z pohledu postupu do skupiny o titul, nesmírně důležité! Z každého z nich mohl jeden tým ohrozit naši průběžnou třetí příčku...

I když hraji bowling již nějakou chvíli, přiznávám, že tak dramatickou zápletku si nevybavuji. Nakonec při nás asi stáli všichni svatí. Minimálně Svatý Petr a Svatý Jarda... ;-) Nejen, že se vše rozhodovalo v poslední hře, nakonec byl tím klíčovým okamžikem až devátý a desátý frame obou zápasů. Vše bylo tedy otevřené vlastně až do posledních hodů, které rozhodly o tom, že jsme skončili třetí s nejmenším možným náskokem pouhého půl bodu před čtvrtým a dvou bodů před pátým družstvem.

Děkuji za úžasný bowlingový zážitek a věřím, že se dokážeme na dva nadstavbové hrací dny, které rozhodnou o titulu nejlepšího bowlingového družstva Zpč. kraje, ještě připravit a pokud nám bude štěstěna nakloněna i nadále, nemuseli bychom být v této skupině jen do počtu! Hezký den a ať to padá! :-)